Annons

Xperia Tablet Z2

Läcka: Sonys nya surfplatta

Formen har hämtat mycket inspiration från telefonen Xperia Z.

Evleaks har publicerat vad som sägs vara specifikationerna på Sonys nya surfplatta som kanske lanseras nästa vecka.

Publicerad Uppdaterad

Med bara en vecka kvar till årets största mobilmässa, Mobile World Congress i Barcelona, duggar läckorna kring de förväntade lanseringarna tätt. Många av dem kommer från den tillförlitlige serieläckaren och twittraren Evleaks. Dennes senaste läcka är något vi inte sett av förrän nu: En ny surfplatta från Sony.

Om vi får tro Evleaks, som inte levererar några bilder (bilden ovan är på föregångaren Xperia Tablet Z), ska den kommande plattan heta Xperia Z2 Tablet, och precis som föregångaren vara vattentät. Den redan då imponerande tunna plattan ska dock ha blivit ännu tunnare, närmare bestämt 6,2 mm tjock.

Övriga specifikationer ska vara en tio tum stor skärm med upplösningen 1920 x 1200 pixel, en Snapdragon 800 med fyrkärnig processor på 2,3 GHz, 3 GB arbetsminne, 16 GB lagringsminne och plats för minneskort, en 8-megapixelkamera att fota med och en 2-megapixelkamera för videokonferenser, ett batteri på 6000 mAh, samt slutligen senaste versionen av Android, 4.4 Kitkat.

Det är inte Evleaks som uppger att plattan kommer att visas upp på Mobile World nästa vecka utan andra sajter som spekulerar. Sony håller sin presskonferens klockan åtta på morgonen på måndag, och Mobil är där och rapporterar.

Källa