Annons

Googles nästa telefon

Läckt manual avslöjar mer om Nexus 5

Skiss som uppges visa Nexus 5.
Telefonens högtalarmodul.
Kan det här vara bakstycket till Nexus 5?
Ovansidan på vad som sägs vara Nexus 5.

En så kallad servicemanual för kommande LG Nexus 5 har hamnat på nätet. Manualen avslöjar bland annat att Googles nya telefon kommer att vara begåvad med Android 4.4 (KitKat), Snapdragon 800 och LTE/4g

Publicerad Uppdaterad

Under den senaste tiden har vi sett en mängd rykten, spekulationer och gissningar om "Nexus 5", som sägs vara Googles och LG:s kommande kärleksbarn. 

Nu har ett dokument som påstås vara en servicemanual till telefonen hamnat på nätet. Genom att utgå från manualen har vi en tydligare bild av vad modellen kommer att erbjuda när det gäller tekniska specifikationer (se faktaruta).

2300mAh-batteri och OIS

LG Nexus 5 kommer alltså ha en IPS TFT-skärm (4,95 tum) med full hd-upplösning, det vill säga 1920 gånger 1080 bildpunkter. Processorkraften hämtas - precis som hos brorsan LG G2 - från Qualcomms värsting-systemchip Snapdragon 800.

När Nexus 4 släpptes för drygt ett år sedan fick LG och Google stark kritik för att telefonen saknade stöd för LTE/4G. Detta ser dock ut att ha åtgärdats till den kommande Nexus-modellen.  

Nexus 5 ska även ha ett 2300mAh-batteri, en 8-megapixelskamera med optisk bildstabilisering (OIS) och stöd för trådlös laddning. Dessutom kommer Nexus 5 bli den första telefonen med nya Android 4,4, som har fått smeknamnet KitKat.

Källa

Skärm: 4,95 tum, IPS TFT, upplösning 1920 x 1080 pixlar

Operativsystem: Android 4.4 (KitKat)

Systemkrets: Qualcomm Snapdragon 800

Ram-minne: 2 Gbyte

Lagringsminne: 16/32 Gbyte

4G: Ja

Kamera: 8 megapixel med optisk bildstabilisering (OIS)

Videosamtalskamera: 1,3 megapixel

Batteri: 2300mAh

Anslutningar: NFC, Slimport

Övrigt: Accelerometer, gyroskop, e-kompass, närhetssensor, barometer, aviseringslampa, stöd för trådlös laddning

Mobil vill poängtera att uppgifterna ovan ännu inte har bekräftats av Google.