5,2 och 5,5 tum

Läckta fotografier på nya Galaxy A5 och Galaxy A7

Fronten på vad som kan vara nästa Galaxy A5. Foto: anzhuo.cn.
Baksidan på "Galaxy A5"? Foto: anzhuo.cn.
Kommande Galaxy S7 sägs ha en 5,5-tumsskärm. Foto: anzhuo.cn.
På baksidan syns enhetens 13-megapixelskamera. Foto: anzhuo.cn.

Nästa generation av Samsungs mellanklasslurar i Galaxy A-serien kan ha dykt upp på bilder som har publicerats på en kinesisk sajt.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy A5 är den mindre av de förväntade modellerna. Enligt förhandsrykten kommer telefonen ha en 5,2-tumsskärm med full hd-upplösning (1920 gånger 1080 bildpunkter), ett åttakärnigt Exynos 7-chipp (1,6 GHz) med grafikdelen Mali-T720, 2 gigabyte i ram-minne och 16 gigabyte i lagring. I övrigt ska 5,2-tummaren ha en huvudkamera på 13 megapixel, levereras med Android 5.1.1 och ha plats för microSD-kort. Bilderna visar att enheten har en form som påminner starkt om designen av Galaxy 6. Chassit sägs vara tillverkat i metall.

Galaxy A7 är något större med en skärm på 5,5 tum - även den med full hd-upplösning. På insidan ska det finnas ett Snapdragon 615-chipp med Adreno 405 GPU, 3 gigabyte i ram och 16 gigabyte i lagring. Precis som när det gäller Galaxy A5 ryktas A7-modellen vara bestyckad med en 13-megapixelskamera. Telefonen kommer med Android 5.1.1, har plats för minneskort och ett skal av metall.

Än så länge finns det inga förhandsuppgifter om när de två modellerna kan komma att lanseras, men enligt sajten Android Authority sker det sannolikt först nästa år.

Källa