Spiksmal

Lanserad: Tunna Samsung Galaxy A8

Världens största tillverkare av Androidtelefoner lanserar Galaxy A8, deras tunnaste telefon någonsin.

Publicerad Uppdaterad

UPPDATERAD: Mobil har kontaktat Samsung angående en möjlig lansering i Sverige. Företaget meddelar att Galaxy A8 inte ska lanseras i varken Sverige eller någon annanstans i Norden.

Detaljer kring det senaste tillskottet i Samsungs utbud är nu publicerade på företagets kinesiska hemsida.

Telefonen är 5,9 mm tjock och fylls ut av en 5,7 tum stor skärm på 1080 pixel. Telefonen väger inte mer än 151 gram, bara 13 gram tyngre än det betydligt mindre flaggskeppet Galaxy S6 och 2 gram lättare än Galaxy Note 4.

I det mobila maskineriet finner vi den åttakärniga processorn Qualcomm Snapdragon 615. Kärnorna är uppdelade i två grupper, fyra på 1,0 GHz och fyra på 1,5 GHz. De samsas med två gigabyte arbetsminne och inbyggt lagringsutrymme på antingen 16 eller 32 gigabyte beroende på hur mycket du väljer att betala.

Telefonen har plats för två sim-kort, men den ena porten används för både sim-kort och minneskort. Med andra ord blir det upp till dig att välja om du vill offra lagringsutrymme eller få plats för dubbla simkort. Telefonen kommer med 4G LTE, dual-band wi-fi, Bluetooth 4.1 och NFC. För lokalisering finns utöver stöd för GPS även Glonass och Beidou, ganska standard med andra ord. För att inte dö i fickan har telefonen ett batteri på 3 050 mAh. Samsung själva hävdar att telefonen ska klara av att vara i standby-läge i 304 timmar.

Mindre standard är att telefonen har en fingeravtrycksläsare. Kameran ska ha 16 megapixels upplösning, samma som i Galaxy S6, men till skillnad från sin storebror ska A8 ha en mindre pixelstorlek. En optisk bildstabilisator och en bländare på f/1,9 gäller dock både för Galaxy A8 och S6.

Källa