Annons

Lenovo visar upp fickdator

Lenovos Pocket Yoga kan bli den första modellen att konkurrera med Sonys Vaio P. Även Pocket Yoga är så liten att den får plats i en hyfsat stor ficka.

Publicerad Uppdaterad

Några närmare detaljer kring Pocket Yoga är inte kända men bilderna har dykt upp tillsammans med lanserade Lenovo-modeller i tillverkarens photostream på webbplatsen Flickr. Därför kan man på goda grunder anta att det verkligen är Lenovo som ligger bakom och att det finns konkreta planer på att börja tillverkar en dator av den här typen.

Datorns ovanliga design hade annars räckt för att göra åtminstone undertecknad en smula skeptisk. Pocket Yoga kan delas fällas upp på vanligt sätt, men skärmen mer eller mindre vinklad i förhållande till tangentbordet. Den tryckkänsliga skärmen kan också vinklas 180 grader så att den hamnar på tangentbordets baksida och då användas på samma sätt som en tablet PC. Det märkligaste är nog trots allt att datorn i hopfällt läge ska hållas hopfälld av en kort och bred rem med spännen i ändarna.

Eftersom bilderna är det enda som Lenovo gått ut med när det gäller Pocket Yoga är en lansering sannolikt inte särskilt nära förestående.