Annons

Lenovo Vibe Z2 Pro

Lenovos muskelmobil släpps i augusti

Med högupplöst skärm och muskler under skalet verkar Lenovos nya 6-tumsmobil lovande.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats en del om Lenovos kommande muskelmobil Vibe Z 2 Pro, som också går under modellnamnet K910, under året, men det har varit tyst från officiellt håll om telefonen ett tag nu under sommaren. Nu bryter dock Wang Yan, marknadschef på den kinesiska tekniktillverkaren, tystnaden. Enligt marknadschefen kommer telefonen officiellt att lanseras den 5 augusti och i ett inlägg på kinesiska mikrobloggsajten Weibo bjuder han även på en bild av den kommande telefonen.

Medan något pris för telefonen ännu inte är känt, så ser det åtminstone på papperet ut som att Lenovo Vibe Z 2 Pro kommer att kunna ge nuvarande toppmodeller från andra mobiltillverkare en match. När en reporter för kinesiska Zol.com snubblade över ett exemplar över telefonen i China Mobiles monter under Mobile Asia Expo i Shanghai i början av juni, passade han på både att ta bilder på och luska fram specifikationerna för telefonen.

Mest utmärkande med telefonen är skärmen, om man får tro uppgifterna. Upplösningen där är nämligen 2560 x 1440 punkter. Skärmen uppges samtidigt vara 6 tum stor. Enheten, som är försedd med Android 4.4 Kitkat, är baserad på ett Snapdragon 801-systemchip med en fyrkärnig processor på 2,5 gigahertz. Arbetsminnet på den LTE-utrustade Lenovo Vibe Z2 ska vara 3 gigabyte stort och för intern lagring finns det 32 gigabyte utrymme.

Bilden som Lenovos marknadschef lagt ut ser ut att vara tagen från ett framtida reklamblad för telefonen i fråga. På bilden visas inte mycket mer än en bit av kameran på enheten. Kameran kommer vara på 16 megapixel och försedd med dubbla fotolampor. Frontkameran på telefonen ska samtidigt leverera 5 megapixel. 

Källa