Spretig bild av hur bra försäljningen går

Leverantörer: Efterfrågan på Iphone X-komponenter har dalat

Hur bra går det egentligen för Apples nya Iphone X? Ja, det verkar bero på vem man frågar. Det finns förstås siffror som visar hur det förhåller sig i verkligheten, men de siffrorna håller Apple fortfarande hemliga. Analytikernas bedömningar spretar rejält, och nu kommer dessutom uppgifter från källor bland Apples leverantörer, som hävdar att efterfrågan på komponenter har minskat drastiskt på sistone.

Publicerad Uppdaterad

Om uppgifterna från Apples leverantörer om en kraftig minskad efterfrågan på Iphone X-komponenter stämmer, så innebär det sannolikt också att efterfrågan på Iphone X inte motsvarat vad Apple hade hoppats på. Det är sajten Digitimes som har talat med källor bland flera av Apples leverantörer, som hävdar att efterfrågan på komponenterna nu gått ned kraftigt och att siffrorna för november landade 30 procent lägre än den tidigare prognosen pekat på. Samtidigt har leveranstiderna för Iphone X sjunkit drastiskt, något som många åtminstone initialt menade berodde på att Apple fått bukt med tidigare tillverkningsproblem. Men så behöver det alltså inte nödvändigtvis vara. 

Olika bedömningar

Samtidigt har flera analytiker kommit fram till helt olika slutsatser rörande försäljningen av Iphone X. Key Banc Capitals analytiker menar att försäljningen varit medioker, medan analytikerna på Raymond James Financial hävdar att det gått ganska bra. Analysfirman Piper Jaffray menar att telefonen verkar genererat ett stort intresse bland konsumenterna, men att försäljningen inte blivit den jättesuccé som Apple kanske hade hoppats på. Hur det verkligen har gått lär vi dock få veta först när Apple släpper några officiella siffror. 

Källa