Annons

Inbjudningar till lansering

LG G4 lanseras 28 april

LG har börjat skicka ut inbjudningar till lanseringen av den kommande toppmodellen G4.

Publicerad Uppdaterad

LG har börjat skicka ut inbjudningar till ett pressevent, som går av stapeln den 28 april i New York, London och Paris, och den 29 april i Istanbul, Singapore och Seoul. Som vanligt vid denna typ av händelser lämnar man bara begränsad och kryptisk information om vad som väntas. Det enda som anges är "See tthe Great, Feel the Great", där bokstaven G har samma utformning som G:et i LG:s G-serie.

Trots det kan vi nog känna oss rätt säkra på att LG G4 kommer att visas upp, kanske tillsammans med en större G4 Note.

Så vad kan vi vänta oss av LG G4? Chipsetet Snapdragon 810 kan vi nog utgå ifrån, då det även sitter i G Flex 2. Förhandsuppgifterna går däremot isär huruvida telefonen kommer att vara gjord i metall eller plast.

Däremot ska vi faktiskt räkna med att G4 kommer att få en krökt skärm. På Mobile World-mässan, där LG visade upp den billigare LG Spirit med böjd skärm sade LG:s representant Kristoffer Ejebro att framöver kommer samtliga LG-telefoner med skärmstorlek på 4,5 tum eller mer att ha krökt skärm. Och även om detta kanske inte kommer att gälla i tid och evighet kan vi utgå från att det åtminstone gör det i två månader. Skillnaden mot G Flex 2 skulle då främst vara att mobilen inte har samma fjädrande konstruktion, och kanske lite mindre krökning.