Före Samsung?

LG kan släppa flexibel skärm under 2013

Tidningen Korean Times rapporterar att LG redan i år kan komma göra sin första leverans av flexibla skärmar till telefoner och surfplattor.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har sedan en tid tillbaka arbetat med att utveckla en ny, flexibel oled-skärm. Projektet kallas Youm, och under teknikmässan CES 2013 passade man på att visa upp en mobilprototyp med den nya superskärmen.

Företaget har ännu inte gått ut med information om när de första enheterna med Youm-skärmar ska släppas, och nu ser det ut som att LG kan komma att slå storkonkurrenten Samsung på fingrarna genom att släppa en egen töjbar skärm redan under 2013.

Används till Optimus G2?

Enligt uppgifter har LG Display expanderat sin verksamhet till att utveckla flexibla skärmar, som ska ha egenskapen att de går att böja och vrida. Dessa skärmar ska sedan kunna användas till nästa generations smarta mobiltelefoner och surfplattor. LG uppges dock vara mer intresserade av hållbarheten hos dessa flexibla skärmar än att kunna använda töjbarheten som en formfaktor till kommande terminaler, vilket vi såg exempel på i Samsungs presentation från CES 2013.

Tidningen Korea Times uppger att LG har ingått ett samarbete med Sydkoreas finansminister, och siktar på att kunna göra sin första leverans av töjbara skärmar i år.

Det är ännu oklart vilka enheter som kan komma att förses med LG:s nya skärmpanel. Två tänkbara kandidater är uppföljaren till fjolårets LG-tillverkade Nexus 4-telefon, eller LG Optimus G2, som ryktas vara under utveckling, skriver sajten Phone Arena.