Ny toppmodell lanserad

LG Optimus LTE2 - med 2 GB RAM

LG har precis utannonserat en ny modell vid namn Optimus LTE 2, som ska släppas på den koreanska marknaden. En av de mer intressanta nyheterna är att telefonen är utrustad med ett internminne på imponerande 2 GB.

Publicerad Uppdaterad

Det har inte gått lång tid sedan LG lanserade sin LG Optimus 4X HD och LG Optimus True HD LTE i Sverige.

Men nu har alltså tillverkarna gått ut med att man kommer släppa en uppdaterad LTE-modell på den koreanska marknaden. 

Optimus LTE 2 bär en hel del likheter med LG Optimus True HD LTE, som bygger på amerikanska modellen Nitro HD LTE.  Båda LTE-modellerna har True HD IPS-skärmar och är utrustade med LTE-teknik.

Men det finns betydande skillnader också. Optimus LTE 2 är försedd med en batteri med kapacitet på 2150 mAh och körs dessutom på Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich. 

Den största överraskningen är dock är Optimus LTE 2 har välsignats med 2 GB i RAM-minne, vilket innebär att telefonen kommer ha dubbelt så internminne som många andra prestandalurar idag.

LG Optimus True HD LTE är försedd med en dubbelkärning process på 1,5 GHz. När det gäller nya toppmodellen LG Optimus LTE 2 finns inga uppgifter ännu om processorkraften. 

Optimus LTE 2 väntas släppas på den koreanska marknaden under maj månad, men det är ännu oklart om telefonen kommer att nå även amerikanska och europeiska marknader, skriver sajten Androidcentral.