Byter ut Windows 8 mot Android

LG släpper ny surfplattehybrid

Samma specifikationer men annat operativsystem är konceptet när LG släpper en ny surfplattehybrid.

Publicerad Uppdaterad

Elektronikjätten LG ser ut att vara på gång att släppa en ny variant av sin befintliga surfplattehybrid Tab Book. Medan originalplattan kör Windows 8 så kommer den nya modellen med modellnamnet 11TA740 istället vara utrustad med Android. Även om hybridmodellerna skiljer sig åt en del vad design på skal och liknande beträffar, så verkar det som att den nya Android-plattan lånar en hel del från den redan tillgängliga Windows-hybridplattan LG Tab-Book Z160 som dock inte sålts på svenska marknaden.

Vad specifikationerna beträffar ser enheterna nämligen ut att bli mer eller mindre identiska vid en jämförelse. Precis som nuvarande Windows 8-baserade LG Tab-book Z160 så kommer det sitta en Intel Core i5 4200U-processor på 2,6 gigahertz, 4 gigabyte arbetsminne och en 128 gigabyte stor SSD-disk under skalet på 11TA740.

Skärmen har också samma specifikationer och mäter 11,6 tum till storleken med en upplösning på 1920 x 1080 punkter. Precis som för Windows Phone-surfplattan Z160 kommer 11TA740 att sakna inbyggd kamera. I LG:s koreanska pressmeddelande för den kommande Android-hybriden nämns inga uppgifter om vad enheten, som levereras med Android 4.2.2 Jelly Bean, kommer kosta när den lanseras i Asien.

På LG i Sverige meddelar man till Mobil att de i dagsläget inte har några planer på att släppa den här produkten även i Norden. Här ligger istället fokus på surfplattorna med Android i G-serien berättar Susanne Persson på LG och tillägger att man hela tiden utvärderar sin produktbortfölj och hon utesluter inte att den aktuella produkttypen kan bli intressant att lansera även i Sverige i framtiden.

Källa