Chatt

LGs svar på läsarnas frågor

LG har vässat sig rejält den senaste tiden. de var först ut med dubbelkärnig processor i mobilen, och Optimus 3D är en telefon som med 3D-skärm än så länge står utan konkurrenter. När läsarna fick chansen att ställa frågor till GL handlade det mycket om Optimus 2X och 3D. Läs frågorna och svaren här.

Publicerad Uppdaterad

SimDroid: När kan man förvänta sig få sin Optimus 2X uppgraderad till Android 2.3?

LG: Hej SimDroid, detta är den absolut vanligaste frågan hittills under dagens chat, till dig och alla andra så kan jag säga att vi såklart jobbar på att detta ska ske så snart som möjligt. I dagsläget så är planen att vi ska börja rulla ut uppdateringen någongång under sensommaren.

Hasse: Hej! Jag bara undrar när den utlovade 2.3 uppdateringen till LG Optimus One kommer ut på den svenska marknaden?

LG: Hej Hasse, Vi jobbar på att den ska komma så snart som möjligt, planen för Optimus One är att det ska börja rullas ut under Augusti.

RedLight: LG har ju börjat satsa ordenligt på mobilmarkanden och har flera mobiler med olika OS. Kommer ni titta på meego framöver. Tror det de finns ett enormt behov av ett nytt OS på marknaden. Skulle sälja som smör...

LG: Hej RedLight, Jag håller med om att det är bra med konkurrens, då ökar utbudet och det enklare att hitta en mobil och ett OS som passar ens behov. Vi fokuserar i dagsläget på Android och har även lanserat mobiler med WP7. Vi har i dagsläget inga planer på att lansera någon mobil med meego, men jag håller med om att det är ett intressant OS med potential.

Tom: Hej, jag hörde att det finns en uppdatering till Optimus 2x, vart hittar jag den?

LG: Hej Tom, Anslut till Wi-Fi, gå till inställningar - om telefonen - programuppdateringar - uppdatera programvara. Ibland är det fullt på servern men då försöker du bara lite senare.

bängan: fantastisk telefon-men varför denna hysteriska vikt lg ??tror ni att många vill gå med en tegelsten i bröstfickan,168gr.

LG: Hej Bängan, kul att du gillar Optimus 3D, 168g kanske låter som mycket, men jag tycker inte att man upplever det så när man håller i den. Skärmen är så pass stor, 4.3", så jag skulle snarare säga att den känns gedigen, men det är ju en smaksak så klart. Man kan bara konstatera att en telefon som har allt, plus 3D måste väga några gram extra!

Jacob: Stämmer rykterna om att LG kommer att göra nästa nexus?

LG: Hej Jacob, Jag kan inte kommentera några sådana rykten tyvärr.

David: Kommer Optimus 3d att uppgraderas till Android 2,3? När i så fall?

LG: Hej David, Optimus 3D kommer att uppgraderas till Android 2.3, jag kan i dagsläget inte säga exakt när det blir, men vi kommer meddela på vår hemsida och vår facebook-sida när det är dags. Du kommer säkerligen kunna läsa om det på mobil.se också.

Ryssfenna: Hej. jag tycker ni på LG gjorde ett strålande jobb med LG Optimus 7. Gorilla glas, strålande byggkvalité, prisvärd och väldigt bra appar i LG App store. Det har dykt upp information om LG E906 som nästa WIndows Phone 7 från er, kan du bekräfta när vi får se lite mer av den? Kanske bilder? Mvh

LG: Hej Ryssfenna, Kul att du gillade LG Optimus 7. Rykten angående E906 kan jag inte kommentera, däremot så är det ingen omöjlighet att vi kommer lansera en WP7 mobil med Mango i framtiden.

Tobbe: Hej, finns det en 42 tums version av LG LW650W?

LG: Hej Tobbe, jag har kollat med mina kollegor på TV, och de meddelar att det kommer en 42 tums variant av LW650W under sommaren.

Henrik: Hej LG. När kommer er nästa lansering av mobiler. Är väldigt väldigt imponerad av eran 3D mobil och optimus 2X som jag nästan bara hört bra saker om. Och vad skiljer eran 3D mobil mot ex. HTC nya 3D mobil ?

LG: Hej Henrik, Kul att höra att du tycker ombåde Optimus 2X och Optimus 3D. Optimus 3D har ju precis lanserats men det kommer fler modeller under hösten. Mobil kommer ha en recension av Optimus 3D i sitt nya nummer och jag överlåter till dem att göra jämförelser mellan Optimus 3D och våra konkurrenters modeller. Förhoppningsvis kommer det en sådan jämförelse inom kort.

André: 5 argument varför man ska välja LG optimus 3D i stället för någon av konkurrenterna?

LG: Hej André, Svårt att bara välja fem men jag gör ett försök:) 1) Det är den första mobilen med dual core, dual channel och dual memory, det gör den till en riktigt kraftfull Androidmobil 2) Det är den första mobilen där du kan uppleva 3D utan att använda glasögon 3) Du kan ta egna foton och spela in video i 3D, naturligtvis går detta utmärkt att göra även i 2D 4) Det finns 3st 3D-spel förinstallerade och det finns även en spelportal där du kan ladda ner fler 3D-spel, just nu är det sommarrea på spelen du kan köpa t.ex. Avatar eller Assassins Creed för bara 15kr. 5) Du får en användarupplevelse utöver det vanliga, titta själva på: http://www.lg.com/se/optimus3d/index.jsp

Firat: Hej! Från att ha varit jätte entusiastisk inför era produktlanseringar har jag blivit väldigt anti. Jag är en av de som var tidig med att införskaffa O2X, vilket innebär att jag har haft en buggigskittelefon i flera månader. När har ni tänkt åtgärda detta?

LG: Hej Firat, jättetråkigt att du har drabbats av problem med din Optimus 2X, har du provat att ladda ner senaste mjukvaran, V10c? Det gör du genom att koppla upp dig med Wi-Fi och gå till inställningar-Om telefonen-Programuppdatering-Uppdatera programvara. Förhoppningsvis så fixar det dina problem. Om de kvarstår så är det bara att kontakta vår support 0770-54 54 54.

Wormie: LG har varit först med dubbelkärniga processorer och 3D skärmar i mobilerna/plattorna. Om LG skulle vara först med någonting i lurarna och tableterna i framtiden, vad skulle du då önska att det då var?

LG: Hej Wormie, Om jag fick önska så skulle det nog vara den första mobilen som är helt självuppladdande.

Simon: Hej, vad anser du att LG är bäst på att göra? Något som ni är steget före alla andra?

LG: Hej Simon, jag tycker vi ligger väldigt långt framme vad det gäller prestanda och skärmar. Vi lanserade världens första mobil med dual core, Optimus 2X och även den första med tri-dual-arkitektur, Optimus 3D. Vad det gäller skärmar så har vi marknadens ljusstarkaste skärm i Optimus Black (perfekt på sommaren) och den första mobilen där du inte behöver några glasögon för att titta på 3D.

Tuffejalle: Hej. Hur skall jag våga köpa en ny telefon från Er då Ni fortfarande har stora problem med Optimus X2? Problemen startade redan i april och dom bara fortgår. Telefonen är i praktiken oanvändbar då den startar om sig i fickan, stänger av sig etc. Hur ska jag kunna lita på Er igen då Ni inte löser felen??

LG: Hej Tuffejalle, jättetråkigt att du har problem med din Optimus 2X. Det du har råkat ut för är inte normalt beteende. Prova att uppdatera mjukvaran till V10c som kom i veckan. Om inte det hjälper, prova att göra en factory reset (inställningar-sekretess-återställ fabriksdata). Om du fortfarande har problem så skulle jag råda dig att kontakta butiken där du köpt mobilen, så de kan skicka in den till vår verkstad.

Niklas: Hej varför gör aldrig någon mobil tillverkare en komplett mobiltelefon det är alltid någonting i en ny modell som är skit och det stör man sig på. Man vill ju ha en mobil som är är bättre än konkurenternas samtliga delar.

LG: Hej Niklas, vi försöker överträffa oss själva, och andra, med varje modell. Sannolikt kommer inte vi, eller någon annan, att göra den perfekta mobilen som gillas av alla men vi ska i alla fall fortsätta försöka.

3D: jag har köpt en Optimus 3D och är hittils väldigt nöjd, jag undrar ändå varför ni säger att den har 4 h batteritid när den i verkligheten har över 8 h.

LG: Hej 3D, Roligt att du är nöjd med din Optimus 3D. Taltid är inte så relevant med dagens mobiler eftersom man använder dem till så mycket annat. Våra officiella värden för batteritid ligger i regel exceptionellt lågt, förhoppningsvis blir de flesta glada över att batteriet räcker betydligt längre.

sven: jag har en lg gt 540 och undrar om det går att ladda ner en annan klocka med väderstation från android och i så fall hur får man upp den på skärmen

LG: Hej Sven, det finns många olika widgets att välja mellan. Det enda du behöver göra är att gå in på Android market, söka på weather och clock, och välja den som du tycker känns bäst. För att få upp den på skärmen så väntar du tills den laddats ner och installerats. Sen trycker du och håller ner fingret på en ledig plats på startskärmen, då får du upp en lista där du väljer widgets, sen är det bara att välja just den widget som du laddat ned.

Anton: Hej! Har lg 2x något känd batterifel? Köpte nyligen min lur och vid normalt användande håller batteriet en halvdag. mvh Anton

LG: Hej Anton, svar nej. Batteritiden beror naturligtvis på hur mycket och vad man använder mobilen till. Normalt användande kan ju betyda så olika saker för olika människor , men en halvdag låter lite. Tänk på att bluetooth, GPS och Wi-Fi drar mycket ström, stäng av dem om du inte använder dem. Samma sak med synkning av t.ex. Exchange, ofta så klarar man sig lika bra med manuell synkning.

Erik: När kommer er första Meego mobil?

LG: Hej Erik, Om och i så fall när den kommer kan jag inte svara på tyvärr.

Göran Lindqvist: LG Optimus P990 Hej, jag får inte Wi.Fi (WLAN) att fungera. Mitt nätverk finns med i listan, (avaktiverad, skyddad med WPA/WPA2 PSK) När jag öppnar mitt nätverk står det signalstyrka utmärkt, när jag ansluter så kommer det upp under Wi-Fi: ansluter-skannar-frånkopplad. Öppnar jag ett kartprogram som använder Wi-Fi så får jag till svar att: Nätverk saknas. Vad gör jag för fel? Göran L

LG: Hej Göran, Svårt att veta vad det kan bero på, har du testat att ansluta till ett annat nätverk? Om det fungerar mot ett annat nätverk så skulle jag råda dig att höra av dig till vår support så hjälper de till att reda ut problemet.

Micke: Hej. Jag funderar på att skaffa Optimus 2X, men har hört att den saknar stöd för att initiera röstuppringning via knappen på bluetooth headset. Stämmer det? Kommer ni i så fall att fixa det i kommande uppdateringar? Funktionen är avgörande för mitt köp.

LG: Hej Micke, Detta stämmer inte. Det är inga problem att ansluta en Optimus 2X till ett bluetooth-headset och sen initiera uppringningen med headsetet.

Kevin Azadpeyma: När kommer uppgraderingen till Android 2,3 till optimus 2x ? Sedan, så har jag varit inne på phone house och då sa en av deras anställda att den bör finnas tillgänglig. Om den finns hur kommer man kunna ha den ? Måste jag lämna in mobilen ?

LG: Hej Kevin, som sagt så är planen i dagsläget att vi ska börja rulla ut uppdateringen någongång under sensommaren. Du kommer inte behöva lämna in mobilen, utan du kan göra uppdateringen själv med FOTA eller på lg.com

Corran: ANT+ är ju en stor del av många träningsintresserade människors vardag - pulsmätare, kraftmätare, gymutrustning, kadensmätare med mera. Sony-Ericsson har gjort en stor grej av att ha slagit på detta i en del av sina mobiler; finns inbyggt i många många fler tack vare chipset-support. Kommer, och i så fall när, LG att hoppa på den expansiva "träningsmarknaden" och ge stöd till ANT+?

LG: Hej Corran, Det finns idag väldigt få modeller dom har stöd för detta på marknaden. Jag har tyvärr ingen information om när vi kommer lansera en mobil från LG med stöd för ANT+.

Johan: Hej! Om man har spelat in en 3D-film med en "vanlig" kamera, kan man då spela upp den filmen på ett bra/fungerande sätt i P920?

LG: Hej Johan, det beror på format, upplösning, bit rate etc. Optimus 3D klarar att spela upp 3D-material med 720p och 30fps. Den har stöd för bl.a. H.264 i en MPEG4 container. Dessutom så klarar den att spela upp 3D-material oberoende av om det är L/R, R/L, top/bottom eller interlaced. Om man ska vara aningen mindre teknisk så kan man säga att den klarar det mesta.

Pawel: hej LG jag tycker att bade ni och den andra koreonska tilverkan ar riktigt bra pa mobiltelefon produkter sen nagra ar tilboka dock tycker jag att ni bada har veldigt liknande telefon menyer kanhe har ni haft nagon samarbete nongong eller annar er ni bra bada 2mvh Pawel

LG: Hej Pawel, kul att du tycker om våra produkter, vi har inget samarbete med någon annan tillverkare vad det gäller just menyutseendet, och jag tycker heller inte att det finns slående likheter. Jag tror att det finns en amerikansk tilverkare som håller med.

Fred: Hej, Är supernöjd med min LG Opti 2X. Dock saknar jag 2 features i era mobiler; 1) en dedikerad "kamera-knapp" (som t ex på Sony Ericsson mobiler) för att fota med ist för att hålla på att klicka på skärmen? 2) lägga till en "lysdiod" som blinkar om man missat ett samtal/SMS/Mail/MMS? Saknar den - då man måste aktivera (den svarta släkta) skärmen varje gång man kommer tillbaks från ett möte etc. //Fred

LG: Hej Fred, Kalas att du är nöjd med din Optimus 2X. Vi tar till oss av kritiken och ser om vi kan förbättra det till framtida modeller.

pontus: hej! efter senaste uppdateringen av min optimus 2x säger vissa av mina köpappar att de inte är licenserade. Hur löser jag detta? mvh

LG: Hej Pontus, Hoppas att du är nöjd med din Optimus 2X i övrigt. Jag känner inte igen problemet och har ingen lösning på det på rak arm. Kanske kan någon på forumet hjälpa till annars så ber jag att få återkomma i kommentarsfältet om jag hittar en lösning.

alexander: hej har ni några nya mobiler på gång med android

LG: Hej Alexander, Det finna massor på gång men tyvärr så kan jag inte avslöja några nyheter nu, utan det kommer senare i höst. Med detta så ber jag att få tacka så mycket för alla frågor. Trevlig sommmar! /Erik

Niklas Johansso: Hej, Försöker uppdatera min mjukvara till Optimus 2X men får ständigt felmeddelande när jag ansluter till servern. Vad beror detta på?

LG: Hej Niklas, Detta beror sannolikt på att servern är upptagen. Det är bara att försöka lite senare, eller aktivera automatisk uppdatering så laddar mobilen ner uppdateringen när den får kontakt med servern.

moderator: Och där sätter vi streck för denna chatt. Vi på mobil Tackar Erik andersson på LG och alla ni som ställt frågor. På återseende!