Annons

Sommarprylar och appar

Lista: Tillbehören som förgyller mobilsommaren

Sommaren är här och för (förhoppningsvis) med sig både semester och soliga dagar. För att sätta extra guldkant på upplevelsen har vi hittat några smarta tillbehör och appar till din telefon som passar vädret.

Publicerad Uppdaterad

Stänksäkert
Lifeproof Fre

749 kr
Iphone har den dumma nackdelen att inte vara vattentät som bland annat Sonys Z-telefoner och Samsungs Galaxy S5. För att klara en dag på stranden och en forspaddling är Lifeproofs vattentäta skal det absolut smidigaste du kan skaffa. Dessutom finns mängder av tillbehör till skalet för alla lägen.

Vattenpåse
Vattentäta fodral

39 kr
Coolstuff
Har du redan ett ballt skal till din Iphone, eller har du en Android utan vattensäkring? En vattensäkrad påse fixar den grejen åt dig så att du inte behöver oroa dig. Fyrtio spänn är dessutom en fånigt billig försäkring.

Bärbart ljud Jabra Solemate Teknikmagasinet 1 299 kr Stranden, båten, parken, alla ställen som gör att en lite stadigare högtalare är att föredra. Solemates sula gör att den inte glider iväg (den döljer även en anslutningssladd) och hela högtalaren är stänkskyddad. Vettig batteritid kombineras även med en liten bärrem för att enkelt kunna fästas i ryggsäcken eller liknande.

Insektsjakt
Myggavstötaren

Gratis
Android & Ios
Mygg kan vi gärna klara oss utan under sommarkvällarna. Med den här appen från Pico Brothers tjuter din telefon konstant med en högfrekvent ton som vi människor inte hör, men som ska hålla flygande kräk på avstånd och göra dig mindre myggbiten.

Strålande ström
Solcellsladdare Deluxe

Coolstuff
695 kr
Batteripack i all ära, men den där gula bollen i skyn kan ju faktiskt göra mer än att påskynda hudens åldrande. Ta fram en solcellsladdare och luren tuffar på så länge solen skiner. Ju mer solen lyser, desto bättre … och desto mindre ser du vad som faktiskt står på skärmen.

Fiskefusk Deeper Fishfinder Coolstuff 2 495 kr Ett metspö, lite mask och den lokala bryggan är väl allt som behövs? Ro ut med jollen och låt en sonar hitta de stora fiskarna åt dig istället. Funkar med både Iphone- och Androidlurar, men den kan tyvärr inte avgöra hur stor den där fisken ”som slet sig” egentligen var …

Alltid redo
Röda Korset Första Hjälpen

Ios, Windows Phone & Android 
Gratis
Inte en speciellt rolig app egentligen, men är du ute på äventyr i större utsträckning under sommaren finns givetvis också risken att olyckan är framme. Röda korsets första hjälpen-app hjälper dig med de vanligaste tråkigheterna som kan uppstå under sommaren.

Hängmattan med en bok
Readly 

99 kronor/månad för böcker (ytterligare 99 kronor/månad för tidningar)
Ios & Android
Lata dagar med en bok i hängmattan är ju en klassiker, men känner du att avrättade träd är ett lite gammalmodigt sätt att läsa böcker på är Readly, eller mer specifikt deras boktjänst, perfekt. 99 spänn i månaden för att läsa hur många böcker du vill helt enkelt.