I USA till en början

Livevideo kommer till Facebook - Ios först ut

Facebook tar upp kampen mot Periscope och släpper en funktion som gör det möjligt att strömma livevideo via sociala nätverket.

Publicerad Uppdaterad

Facebook har betatestat sin videotjänst sedan i december, och är nu redo att släppa den till alla användare - förutsatt att du har en Ios-enhet och bor i USA.

Användarna kommer åt den nya funktionen genom att öppna appen och klicka på "Status"-knappen i övre högra hörnet. 

I rutan som ska användas för att skriva in statusuppdateringen finns numera även en särskild ikon för livevideo. Användarna kan sedan välja att lägga till en kort beskrivning av sändningen - och vilka av ens vänner som ska få ta del av den.

Under sändningen kommer appen kunna visa hur många som ser på den och vilka av ens vänner som tittar. Det kommer dessutom finnas ett realtidsflöde av eventuella kommentarer från tittarna. 

Efter sändningen kommer videon som livesändes att finnas sparad på användarnas tidslinje, precis som andra klipp.

Facebook har varit tydliga med att rörlig bild är någonting man prioriterar under 2016, skriver Time.

I ljuset av det kan företagets senaste funktion ses som ett uppenbart motdrag gentemot populära videotjänsten Periscope, ägda av Twitter.

Enligt Facebook ska den nya videofunktionen rullas till Ios-användare världen över "inom några veckor". 

Uppdateringen kommer också att nå användare med Android-enheter, men Facebook säger inte exakt när det ska ske utan nöjer sig med att berätta att det blir "snart".

Källa