Budgetmobil med Windows Phone 8.1

Lumia 530 släpps i Sverige i september

Microsofts uppföljare till Lumia 520 kommer bland annat ha stöd för dubbla sim-kort.

Publicerad Uppdaterad

Idag har Microsoft offentliggjort detaljerna kring kommande mobilen Lumia 530. Mobilen beskrivs som en instegsmodell med Windows Phone 8.1 och kommer nå de svenska återförsäljarna i september.

Telefonen kommer att släppas i två varianter där skillnaden är att den ena modellen har plats för dubbla sim-kort medan den andra varianten inte kommer ha det. Lumia 530 är en uppföljare till tidigare modellen Lumia 520 som släpptes för ett och ett halvt år sedan.

Lumia 530 är försedd med en fyrkärnig Snapdragon-processor på 1,2 gigahertz och ett arbetsminne på 512 megabyte. Det interna lagringsutrymmet på 4 gigabyte kompletteras med 15 gigabyte gratis utrymme på molnlagringstjänsten Onedrive samt med plats för extra minneskort på upp till 128 gigabyte.

Det finns ingen kamera för videosamtal eller selfiebilder på framsidan av enheten. För kameran på baksidan, som är försedd med en sensor på 5 megapixel, finns heller ingen fotolampa eller blixt. Batteriet har en kapacitet på 1 430 milliamperetimmar.

Mobilen utlovas kosta under tusenlappen när den når de svenska butikerna och kommer att finnas i varianter med yttre i orange, ljusgrönt samt en blandning av mörkgrått och vitt.

Källa