Billigare ersättare till Lumia 640

Lumia 550 siktad

Microsofts flod av budgetmobiler har sinat märkbart, men nu har det dykt upp prototyper av en mobil som väntas få namnet Lumia 550.

Publicerad Uppdaterad

Under vintern och våren lanserade Microsoft oräkneliga budgetmobiler som var svåra att skilja från varandra. Men sedan Lumia 640 och 640 XL har det varit tyst. Visst, det har surrat kring de kommande toppmodellerna Lumia 950 och 950 XL, men vi har inte hört mycket om andra modeller.

Tills nu. Det är Windows Central som skriver om den kommande Lumia 550, med kodnamn Saimaa, som setts på prototypstadiet och dykt upp i vissa dokument. Enligt Windows Central är Lumia 550 en ersättare till Lumia 640, med liknande egenskaper men lägre prislapp. En läckt slide med prisuppgift i schweizerfranc tyder på att mobilen kommer att kosta runt tusenlappen.

Lumia 550 ser ut att få liknande specifikationer som Lumia 640. En 4,7-tumsskärm med 1280 x 720 pixel, 8 GB internminne och ett utseende snarlikt Lumia 640. Två skillnader sägs vara chipsetet Snapdragon 210, som är billigare men nyare än det som sitter i Lumia 640, och en fotolampa till frontkameran för selfies i dåligt ljus.

Enligt Windows Central är det osäkert om Lumia 550 kommer att visas upp på Microsofts lanseringsevent i början av oktober. Man nämner också ytterligare en kommande modell, en ersättare till Lumia 830, som skrotades tillsammans med ett antal andra modeller under utveckling när Microsoft skar ner i somras, men sedan o-skrotades igen. Mer än så är egentligen inte känt om denna mobil.

Källa