Annons

Uppdatering av WP till Lumia-enheter

Lumia Denim-uppdatering ska ge snabbare kamera

Microsoft har precis presenterat sin nya uppdatering för Lumia-enheter. Med kommande Lumia Denim satsar mjukvarujätten bland annat på förbättringar av Cortana och kameramjukvaran.

Publicerad Uppdaterad

På torsdagen blev det klar att nästa uppdatering av Windows Phone för Lumia-enheter får namnet Lumia Denim. Med den nya uppdateringen - som är en del av Microsofts Update 1-paket till Windows Phone 8.1 - ska bland annat kameramjukvaran ha gjorts betydligt snabbare. 

Trots topprestanda när det gäller kamera-hårdvara har Lumia-telefonerna fått en hel del kritik för att vara långsamma ifråga om att ta bilder. Men Microsoft hävdar nu att man lyckats korta tiden det tar från det att du plockar upp telefonen, till det att kamerappen är redo att börja fånga in bilder med Lumia Camera-appen. Kameramjukvaran har också fått stöd för ett slags burstmode med seriebildtagning.

Bland andra foto- och videorelaterade nyheter märks Moment Capture, som startar videoinspelning i 4k-upplösning (24 fps) så fort du håller inne kameraknappen. Det går sedan att plocka ut stillbilder på 8 megapixel från den inspelade 4k-videon.

En annan intressant funktion är Rich Capture, som kombinerar automatisk hdr och dynamisk blixt. Det innebär att du kan justera hur mycket av blixtljuset som du vill använda när du redigerar bilden i efterhand.

Lumia Denim-uppdateringen innebär också att Cortana får stöd för Geofencing. Det innebär att du kan be telefonen att påminna dig om något när du kommer hem. I och med Lumia Denim får den digitala assisten också stöd för att bli aktiverad med orden ”Hey Cortana”.

Den nya uppdateringen ska komma till flaggskeppsmodellerna Lumia 930, 1520 och amerikanska Icon först, och ska sedan landa hos andra Lumia-modeller under Q4. Uppdateringen av Lumia Camera ska dock skjutas ut separat.