Säljs av Telia

Marshalls första mobil

Musikmobilen gör comeback i form av Marshall London, som kan förbeställas från Telia i dag.

Publicerad Uppdaterad

Marshall Amplifiers är de legendariska brittiska förstärkartillverkarna, men när det kommer till andra produkter, som hörlurar och kylskåp, licensierar de ut sitt varumärke. I detta fallet är det Marshall Headphones, som är ett varumärke hos Zound, som producerat telefonen Marshall London.

Namnet kräver förstås att telefonen har musikfunktioner som utmärker den. Marshall Headphones räknar upp dubbla högtalare med hög ljudvolym, Separat musikknapp som leder till din musik (oavsett om det är ljudfiler, Spotify eller annan streamingtjänst du valt). Mer originellt är de dubbla 3,5 mm-uttagen för hörlurar eller högtalare. Uttagen har varsin volymkontroll i form av ett steglöst skrollhjul. Mobilen har även dubbla mikrofoner för ljudinspelning.

Ljudet ska inte bara vara yta. Inuti telefonen sitter ljudkortet Wolfson WM8281 Audio Hub som ska ge både bättre ljud i MP3:or och klara förlustfria format som Flac. Förinstallerat ska bland annat DJ App och inspelningsappen Loopstack finnas. Marshalls headset Mode följer med i paketet.

Även bortom musiken ser Marshall London ut att kunna vara en habil mobil. Chipsetet är Qualcomms billigare 64-bitarschipset Snapdragon 410, kameran är på 8 megapixel, här finns 16 GB lagringsutrymme med plats för minneskort, och batteriet är på 2500 mAh. Skärmen är på 4,7 tum med 1280 x 720 pixel. Systemet är Android 5.0.2.

Hos Telia eller direkt från Marshall Headphones kostar mobilen 5000 kronor utan abonnemang. Från Telia kan du även beställa den med 12 GB datapott och tre månaders Spotify för 500 kr i månaden i två år. Telia räknar med leverans från den 21 augusti.

Källa