Dagens andra Windowsplatta

Matebook E Huaweis nya Windowsplatta

Huawei har uppdaterat sin Windowsplatta Matebook på de ställen där det behövdes som mest.

Publicerad Uppdaterad

När det kommer till 2 in 1-datorer har de flesta valt att kopiera Microsoft Surface Pro med sitt lite lådiga utseende och utfällbara stativ. Vill man ha en lite mer surfplattelik enhet var förra årets Huawei Matebook jämte Samsung Tabpro S de främsta alternativen. Matebook var snyggast, men stativet hade en del störande brister.

Nu har Huawei lanserat Matebook E, en slags uppdaterad version med en rad välkomna förbättringar. Hårdvaran är förstås ny, med Intels sjunde generationens Kaby Lake-processorer, antingen m3 eller i5, och SSD på mellan 128 och 512 gigabyte. 12-tumsskärmen har upplösningen 2160 x 1440 pixel, och mest surfplattelik är Matebook E när det kommer till portar, en Usb C för laddning och kringenheter samt hörlursuttag är allt vi får.

Störst förbättringar har tangentbordslocket. Knapparna har fått större åtskillnad vilket gör dem lättare att skriva med. Stativfunktionen ska också vara omkonstruerad så att den förhoppningsvis inte längre viker ihop sig spontant när man har den i knät. Vi har ännu inga uppgifter om svensk lansering och pris.

Windows Central har gjort en video-hands-on på Matebook E, som ni hittar här nedan.

Källa