I vetenskapens namn

Mi Mix misshandlad i tålighetstest

Kinesiska Xiaomis omtalade Mi Mix-mobil har utsatts för ett omilt hållbarhetsprov.

Publicerad Uppdaterad

Youtube-profilen JerryRigEverything har fått tag i den närmast skärmkantlösa mobilen Mi Mix. Istället för att njuta av den så beslutade han sig för att se hur tålig den är. Frågan är berättigad med tanke på att mobilens formgivning är unik med nära nog en hel framsida skärm, och dessutom har mobilen keramikskal, så det ställer en del frågor kring bland annat repmotstånd och falltålighet.     

JerryRigEverything har tidigare testat Xiomis mobiler och hittills har han inte varit imponerad. Mi Mix visade sig vara väldigt skraptålig, särskilt när det kommer till Mi Max keramikbaksida. Mi Max klarade även hans böjtestet bättre än föregångarna. Tyvärr bestämde sig JerryRigEverything att inte tappa mobilen i marken i den här videon, och med tanke på att det knappt finns en ram som kan skydda skärmen mot hårda ytor så vore det intressant att se hur Mi Max klarar sig. Dessutom är det keramiska skalet väldigt hårt, och därav stelt, vilket också borde innebära att den inte är så tålig när det gäller fall. Dock skickar Xiaomi med ett plastskal till mobilen så de kanske också har tänkt tanken. 

Tacksam nog återvände JerryRigEverything till Mi Mix i en annan video och gjorde ett separat falltest, komplett med ultrarapid och dramatisk musik. Mi Max klarade sig fram till att den föll från knähöjd och landade på ena hörnet.      

Källa