Internet of trycka på knappen

Microbot trycker på knappar åt dig

Mobilstyrda lampor? Meh! Det är ju mycket bättre med små robotar som trycker på knappar åt dig.

Publicerad Uppdaterad

En uppenbar nackdel med uppkopplade lampor är att om någon kommer på den banala idén att trycka på de vanliga strömbrytarna på väggen istället för att hala upp telefonen, låsa upp, hitta rätt app, låta den koppla upp sig, hitta rätt lampa och trycka på en knapp så är du rätt så rökt i ditt smarta hem eftersom den smarta lampan inte har någon ström.

Då den högst analoga väggströmbrytaren är det smarta hemmets baneman behövs såklart en åtgärd för detta, eller två i det här fallet. Microbot Push är den senaste manicken i det uppkopplade hemmet som söker finansiering via Kickstarter.

Du sätter inte en, utan två såna här pryttlar vid en väggströmbrytare, en för att slå på och en för att slå av (för det finns inte alls ett gäng olika potentiella lösningar för att göra detta med en enhet) och så kan du styra väggströmbrytaren via mobilen. De båda enheterna klarar av att hålla batteriet i ett halvår ungefär och kan sedan laddas via micro-USB (och är alldeles för stora för att kunna monteras där de verkligen behövs, vilket är kaffebryggarens strömswitch). Så nu kan du möta problemet med att någon oteknisk (eller någon som helt enkelt inte har appen installerad eller ens är medveten om att det finns uppkopplade lampor) pajar ditt smarta hem genom att betala åtminstone 350 kronor, hala upp telefonen, låsa upp, hitta rätt app, låta den koppla upp sig, hitta rätt Microbot och trycka på en knapp. 

Betydligt smidigare och billigare än att plugga igen strömbrytaren, sätta en kåpa över den, sätta en lapp vid strömbrytaren eller något annat som kostar en tjuga eller något i den stilen, verkligen.

Vi är helt för det smarta och uppkopplade hemmet och det behövs definitivt smidigare sätt än många av de befintliga, men ibland blir de uppkopplade prylarnas värld lite väl larvig.