Annons

Mer hårdvara på gång

Microsoft bjuder in till ännu ett Surface-event

Microsoft bjuder nu in till ett nytt lanseringsevent i Shanghai den 23 maj.

Är det Surface Pro 5 som är på gång? Det tror i alla fall de flesta bedömare, när Microsoft nu bjudit in till ännu ett lanseringsevent. Den 23 maj i Shanghai ska man ”visa världen vad som kommer härnäst”.

Publicerad Uppdaterad

Surface Laptop är knappt torr bakom öronen än, och bläcket på techjournalisternas anteckningsblock har inte heller hunnit torka sedan det senaste Microsoft-eventet med utbildningstema där Surface Laptop och Windows 10 S lanserades. Men trots det bjuder Microsoft redan nu in till ännu en hårdvarulansering, den här gången i Shanghai under parollen att man ska ”visa världen vad som kommer härnäst”. Det är förstås ingen särskilt långsökt gissning att det handlar om Suface Pro 5. 

Finns ledtrådar

Det är inte officiellt bekräftat att det är en hårdvarulansering som ska ske, men dels har Surface-chefen Panos Panay själv använt hashtaggen #surface i en tweet rörande evemenanget, dels har en anonym Microsoft-anställd avslöjat för techsajten The Verge att ”man kan förvänta sig hårdvara”. Surface Pro 5 förväntas inte innebära någon omvälvande förändring av det etablerade hybridkonceptet, utan det ska enligt förhandsrykten enbart handla om en prestandauppdatering. Den nya produkten förväntas till exempel få Kaby Lake-processor.

Kan handla om mixed reality

Andra spekulationer kring eventet handlar om någon form av mixed reality-produkt. Microsoft inledde strax före årsskiftet ett samarbete med den kinesiska tillverkaren 3Glasses gällande VR-headsets, något man då hävdade skulle resultera i en produkt under ”första halvan av 2017”. Det skulle kunna förklara valet av både plats och tidpunkt. Å andra sidan rimmar det dåligt med hashtaggen #surface. Den 23 maj lär vi hur som helst få veta vad Microsoft vill visa världen. 

Källa