Integreras i Windows Phone

Microsoft investerar i Foursquare

Microsoft har pyntat in 15 miljoner dollar i Foursquare. För pengarna får man tillgång till deras databas som ska integreras i Windows Phone och förbättra Bing-sökningar.

Publicerad Uppdaterad

Den sociala tjänsten Foursquare har nyligen tagit in en ny rond av investeringspengar, och bland de nya ägarna finns Microsoft som stoppat in 15 miljoner dollar, drygt 100 miljoner kronor. För vad som förmodligen är småpengar för Microsoft får programjätten tillgång till Foursquares användargenererade databas över platser och rekommendationer världen över.

Enligt Foursquare ska Microsoft använda deras data för att förbättra Bing-sökningar, och "höja upplevelsen av Windows och Windows Phone". Vad det senare innebär rent konkret är minst sagt oklart, men en inte alltför vågad gissning är att Microsoft vill skapa en tjänst liknande Google Now där telefonens position och Foursquares data genererar rekommendationer åt dig.

Kanske blir även Foursquare integrerat i Windows Phone på samma sätt som Facebook är i dag. Tiden lär utvisa hur Microsoft nyttjar sin senaste investering.