Fler sporter

Microsoft lanserar nytt sportarmband

Nya Microsoft Band bockar av såväl ny design som fler sensorer och sporter.

Publicerad Uppdaterad

249 dollar får du ge för Microsofts nya Microsoft Band när det släpps i USA den 30:e oktober. Vi har ännu inga uppgifter om när, eller ens om, bandet kommer att släppas i Sverige.

Det nya bandet har en helt ny design som ser betydligt bekvämare ut än fjolårets modell. Bland nyheterna hittar vi bland annat integration med röstassistenten Cortana och en barometer för koll på höjd. Likt förra årets modell finns såklart även GPS, pulsmätare och liknande inbyggt i stegräknarbandet.


Numera har Microsoft även lagt till betydligt fler sportprofiler för att du ska kunna få ut mer av din träning. Som golfare håller bandet exempelvis koll på hur du slår helt automatiskt. Utöver golf ska det även finnas profiler för löpning, fotboll, cykling, styrketräning och mycket mer.

Precis som tidigare mäts även aktivitet mellan träningarna i form av steg och sömn och likt den första modellen är den inte bara kompatibel med Windowsenheter, utan även Android och Iphone. Nu väntar vi bara på officiellt ord att enheten faktiskt kommer till Sverige denna gång för att vi ska bli riktigt intresserade.