Dubbelt

Microsoft lanserar Surface Book & Surface Pro 4

Två nya enheter blev det i Surface-familjen idag.

Publicerad Uppdaterad

Den stora överraskningen för dagen bestod av Surface Book. En Laptop där du kan koppla loss skärmen för att vända den 180 grader och på så sätt dölja tangentbordet. Enheten har en 13,5 tum stor skärm med en pixeltäthet på 267 DPI, Intels Skylake-processorer i antingen I5 eller I7-variant tillsammans med Nvidia-grafik. Exakta specifikationer kommer inom kort, men enheten börjar skeppas den 26:e oktober med ett startpris på 1499 dollar (eller någonstans runt 15000 kronor gissningsvis). 

Enheten har 12 timmars batteritid och har fullt stöd för den nya Surface-pennan och dockan som även presenterades.



Surface pro 4 var lite mer väntad och med lite mer väntade specifikationer. Här snackar vi Skylake-processorer också samt upp till 16 gigabyte arbetsminne och en terabyte lagring. Grundmodellen för 899 dollar kommer knappast ha de specifikationerna, men vi får vänta en stund på alla detaljer. Skärmen har växt till 12,3 tum, eller den är 0,3 tum större om du vill vara så, utan att enheten i sig blivit större. Enheten kommer att börja säljas i USA den 26:e oktober även den.

En nyhet till enheten är tangentbordet, som numera har längre slaglängd på tangenterna, inbyggd bakgrundsbelysning, större musplatta och även en fingeravtrycksläsare. Den nya pennan, Surface pen, kan fästas via en magnet direkt på plattan istället för en klumpig hållare på tangentbordet.

Den nya pennan har direktknapp till Cortana, sudd på toppen, 1024 nivåers tryckkänslighet och uppåt ett års batteritid. Den kommer köras tillsammans med det Microsoft-utvecklade G5-chippet som ska hantera såväl inmatning från pennan som fingrar på ett smidigare sätt än tidigare.