Fler appar per utvecklare

Microsoft ändrar Marketplace-regler

När Windows Phone 7 lanseras vill Microsoft att det ska finnas ett så stort utbud av applikationer som möjligt. Därför ändra man nu reglerna för Marketplace.

Publicerad Uppdaterad

Applikationer blir allt viktigare i mobilbranschen och Microsofts kommande system Windows Phone 7 kommer att få det tufft om det inte finns ett utbud av appar som mobilköparna upplever som tillräckligt vid tidpunkten för eller strax efter att de första telefonerna kommer ut på marknaden.

Därför har Microsoft nu ändrat reglerna för utvecklare som vill använda sig av Marketplace. Den tidigare gränsen på totalt fem appar per registrerad utvecklare har tagits bort och numera är det antalet gratisappar som får vara max fem. Vill man kunna lägga upp fler kostar det 20 dollar styck, cirka 170 krono. En årlig avgift på 99 dollar måste också betalas, vilket innebär en kostnad på ungefär 830 kronor.

Nu finns också möjlighet att låta användarna testa en applikation med de begränsningar och under så lång tid som utvecklarna själv vill tillåta.

Utvecklarna ska också kunna välja mellan fyra typer: gratis, betal-appar, applikationer som ger annonsintäkter och något som Microsoft kallar freemium och möjligen syftar på möjligheten att testa appar innan man köper.

Bland det som inte är förändrat är fördelningen av intäkterna. Microsoft kommer att ta 30 procent och resterande 70 procent går till utvecklaren.