Annons

Skär ner på mobildelen

Microsoft sparkar 1850 personer

Foto: Marcin Wichary

Microsoft skär ner ytterligare på mobildelen, och säger upp 1850 personer, de flesta i Finland.

Publicerad Uppdaterad

På förmiddagen gick ett rykte att Microsoft tänker lägga ner mobilverksamheten helt. Riktigt så illa blev det inte, men man gör ytterligare en kraftig nedskärning inom mobilverksamheten. Totalt är det 1850 personer som ska sägas upp, varav 1350 i Finland. Det innebär att bara en bråkdel av personalen som följde med Microsofts förvärv av Nokias mobiltillverkning nu finns kvar i företaget.

Enligt Microsofts vd Satya Nadella kommer mobilverksamheten i framtiden att fokusera på de områden där man skiljer ut sig, säkerhet, fjärradministration och Continuum, och de företag och privatpersoner som värderar dessa egenskaper. Man kommer att fortsätta att utveckla funktioner och molntjänster som är oberoende av plattform.

Härom veckan meddelade det nystartade finska bolaget HMD Global att man skaffat sig ensamrätten till Nokia som mobilmärke och avser att tillverka både feature phones, smartphones med Android och surfplattor med Android. Det ser ut som företaget nu inte kommer att ha problem att få tag på kvalificerad personal att rekrytera.

Källa