Seqr + Apcoa

Mobil betalning på fler parkeringar

Möjligheterna att betala för parkeringen med hjälp av mobiltelefonen ska bli fler. Bolaget Apcoa (tidigare Europark) har skrivit ett avtal om att ta betalt med hjälp av appen Seqr.

Publicerad Uppdaterad

När mobila betalningar introducerades var det just för parkering som betalsättet först fick sitt genombrott. Betalningen skedde då ofta via sms eller samtal, men även andra betalsätt förekom. Sedan dess har mycket skett och nu finns många aktörer som försöker ta marknadsandelar.

När man betalar sin parkering med Seqr-appen gör man det på samma sätt som andra typer av inköp, och parkeringsbolaget, oavsett om det handlar om ett kommunalt bolag eller privat, ska enligt Seqr kunna komma igång inom ett par veckor. De sätter upp unika qr-koder som användarna sedan skannar när de vill betala.

När parkeringstiden är på väg att gå ut ska man som användare få en påminnelse och då kan du förlänga perioden om du behöver det, och det ska gå enkelt att göra utan att tvingas gå tillbaka till bilen.

Samarbetet mellan Seqr och Apcoa inleds i liten skala på utvalda platser i Sverige och ska sedan under våren rullas ut i större omfattning.