Mobilkamera övervakar hemmet

Inom kort kommer Tre även i Sverige att börja sälja Pupillos lilla videokamera som övervakar hemmet. Pupillo-kameran svarar på videosamtal från godkända telefonnummer.

Publicerad Uppdaterad

I grunden är det alltså en slags videotelefon som svarar på dina videosamtal. Enligt tester i engelsk press ska både bild och ljud vara bra. Det gäller förstås att ha placerat kameran där man verkligen vill se något. Det finns också ett mörkerläge som gör att Pupillo ska fungera även vid dåligt ljus.

Användaren lägger själv in upp till 20 godkända telefonnummer. Ett alternativt skydd som man kan använda är att lägga in en kod som man tvingas knappa in för att få upp videosamtalet och se vad som försigår där där hemma.

Hur mycket nytta man kan då ha av denna manick? I Italien och Storbritannien har Pupillos lilla videokamera enligt Tre i varje fall blivit en försäljningsframgång. Detta är enligt Erik Hörnfeldt på Tre anledningen till att Pupillo ännu inte börjat säljas här. Tillgången på enheter har inte räckt till den svenska marknaden ännu. Men svenska Tre väntar alltså på att de också ska få leveranser av denna apparat.

Pupillo 3G-videokamera

-Vikt: 245.8g

-Mått: 80 x 93.5 x 121.3 mm

-Roterande videokamera: 352x288 pixels upplösning

-Pris: cirka 2000 kronor