IFA: Svenskt bolag med ny produkt

Mobilskalet som ska ge bättre batteritid

Det låter för bra för att vara sant, men svenska Shield Patrol säger sig kunna ge din mobil bättre batteritid. Vi har tittat på produkten.

Publicerad Uppdaterad

Vi träffar Shield Patrol och försäljningschefen Pärlan Fritz på IFA-mässan i Berlin där de lanserar sitt skal som ska ge upp till 20 procents bättre batteritid. Bolaget erbjuder både ett skal och som alternativ ett klistermärke du sätter fast på baksidan av din telefon. Genom att använda det värmeledande materialet grafen i både klistermärke och mobilskal så är tanken att värme från när telefonen är ansträngd ska ledas bort, temperaturen sänkas och batteriförbrukningen därmed minska.

Att mobiltelefoner arbetar effektivare när de inte är för varma är bekräftat och Shield Patrol arbetar tillsammans med andra för att testa och bekräfta den egna lösningens effektivitet.

– Det är många faktorer som spelar in för telefonens batteritid. Vi hävdar inte att vi har den fullständiga lösningen på problemet med begränsad batteritid, men vi kan hjälpa till en bit på vägen, säger Pärlan Fritz när vi träffar honom i Shield Patrols monter.

Varierande effektivitet

Just att batteritiden påverkas av många faktorer gör att Shield Patrol inte vill lova någon minskad batteriförbrukning, mer än att lösningen man erbjuder ska kunna förlänga batteritiden ”upp till 20 procent” och då gäller det framförallt för flitiga användare som utnyttjar sin telefon till streaming av film, mycket spel och andra prestanda- och datakrävande appar.

Skiljer sig effektiviteten på olika telefoner?

– Ja för att vara effektivt behöver skalet eller klistermärket vara så nära batteriet som möjligt. Sedan finns det som sagt andra faktorer som spelar in och är det kallt ute så kommer skalet eller klistermärket inte ha samma nedkylande effekt som när det är varmt.

Sedan finns det, tillägger han, givetvis många fler faktorer, som vilka appar du använder, hur många, batteriets ålder och så vidare. Vi tittar närmare på de båda produkterna och klistermärket är grått och lite strävt medan skalet ser ut som ett vanligt skal. Fördelen med skalet är att det enkelt kan tas bort när det inte behövs medan klistermärket kan användas även när du vill ha ett annat skal över. Effekten av de båda ska vara snarlika.