Räkna får

Mobilstyrd sängmadrass

Start up-företaget Eight lanserar en uppkopplad madrass som håller koll på sömnen och kan anpassas via mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Madrassen, som heter Eight Smart Mattress, riktar sig enligt tillverkaren främst till par. Hur märks det kan man då undra, utöver uppenbara egenskaper som madrasstorlek? En funktion som indikerar att madrassen är tänkt för tvåsamhet är att det via den medföljande mobilappen går att ställa in hur varm respektive sida av madrassen ska vara. 

Enligt Eight så har företaget utvecklat madrassen genom att bland annat studera 18 miljoner timmar sömndata från Eights sömnmonitor Eight Sleep Tracker. Den ska innan årsslutet ha hunnit med att samla in data från mer än 12 000 personer i 67 olika länder. 

”Vi analyserade över 10 000 personers anonyma sömndata och återkoppling för att förstå vilka material och olika typer av madrasser som gav våra kunder bäst sömn”, säger Eights vd Matteo Franceshetti i ett pressmeddelande. 

Utöver funktioner som möjligheten till automatisk temperaturjustering på respektive sida av madrassen så kan den även kopplas samman med andra smarta hemelektronikenheter som kaffekokare och lampor. 

Madrassen innehåller flera sensorer som håller reda på sömnmönster, andningsrytm, hur mycket personen rör sig under natten, madrasstemperatur och rumstemperatur. Enligt Eight lär sig madrassen/appen över tid vilka sömnvanor användaren/användarna har och kan ge rekommendationer utifrån den datan hur man kan få ännu bättre nattsömn. Den kan även dela datan med bland annat träningsappar Apple Health och Google Fit. 

För den som är nyfiken men inte vågar punga ut med mellan 950 dollar (cirka 8780 kronor) till 1150 dollar (cirka 10630 kronor), beroende på storlek, utan någon form av testkörning, så erbjuder Eight ett 100 dagars prövoperiod med gratis retur om man inte är nöjd. 

Källa