Jabra Supreme

Mono-headset som dämpar bakgrundsljud

Jabra lanserar ett headset med annorlunda design och en funktion som ska göra att ljud i omgivningen blir mindre störande för användaren.

Publicerad Uppdaterad

Designmässigt skiljer sig Jabra Supreme en del från vanliga monoheadset. Istället fö att stoppa in något i örat har det formen av en hörlurar som hängs utanpå örat. Därför har headsetet också en, relativt sett, stor högtalare med diameter på 24 millimeter.

Den utstickande armen där mikrofonen sitter kan skjutas ihop och dras ut och armen används också för att sätta på eller stänga av headsetet.

Jabra Supreme har två typer av brusreducering. Den aktiva brusreduceringen tar upp ljud från omgivningen med en extra mikrofon och använder ljud i headsetet för att motverka att de ljud som finns runt omkring användaren. Headsetet har även den teknik som Jabra kallar för Noise Blackout 3.0, den filtrerar bort bakgrundsbrus innan ljudet når personen som man pratar med.

Jabra Supreme väger 18 gram och uppges ha en taltid på 6 timmar och 18 dagars standbytid. Supreme ska finnas ute i handeln under september med ett pris på cirka 1000 kronor.