Dubbelkamera i Plus-modellen

Moto G5s och Moto G5s Plus lanserade

Det var inte länge sedan som Moto G5-familjen lanserades men nu har den redan fått uppföljare.

Publicerad Uppdaterad

Motorola, mobildelen av Lenovo har just lanserat två nya telefoner som bygger vidare på G5-modellerna, men med förbättrade prestanda. Det handlar framförallt om bättre kamera, men i övrigt mycket om att bygga vidare på de redan befintliga specifikationerna. Namnen på de nya telefonerna är Moto G5s och G5s Plus.

Bättre kamera och mer batteri

I Moto G5s får vi en kamera på 16 megapixel istället för den på 13 som satt i föregångaren och dessutom aningen mer batterikapacitet, en ökning från 2800 till 3000 mAh. Selfiekameran är liksom på föregångaren på 5 megapixel. Den största förändringen hittar vi dock i storebror Moto G5s Plus som fått dubbla kameror på baksidan, vardera kamera på 13 megapixel. Just dubbla kameror är ju idag främst något man hittar på dyrare telefoner och Moto G5s är snarare en budgetmodell i trakterna kring 3000 kronor om den behåller liknande prislapp som föregångaren. Något pris för Moto G5s eller G5s Plus har vi ännu inte men telefonerna ska finnas i butik i Sverige den 15 augusti. 

Den dubbla kameran i Moto G5s Plus innebär att telefonen till exempel kan skapa virtuell oskärpa och lyfta fram motivet medan bakgrunden blir snyggt oskarp. Bägge mobilerna har också fått fullständigt metallskal, till skillnad från de tidigare Moto G5 som hade en metallplåt infälld i ett plastskal.