Annons

IP67

Motorola Defy Pro – tålig tangentbordsmobil

Motorola utökar sin tåliga Defy-serie med en modell som har fysiskt tangentbord.

Publicerad Uppdaterad

I takt med att pekskärmarna blivit större har telefonerna med qwerty-tangentbord blivit färre. Motorola är en av tillverkarna som inte övergett segmentet helt och nu kommer man med en ny modell som dessutom ska tåla vatten och smuts.

Som många andra tåliga telefoner har den fått ip-klass 67, vilket innebär att smuts eller damm inte ska kunna tränga innanför skalet och att den ska kunna ligga under vatten i 30 minuter på 1 meters djup.

Om man tittar på innehållet så känner man igen en hel del från tidigare Defy-modeller. Bland annat finns den så kallade Dashboard-funktionen där man lätt kommer åt funktioner bland annat för att hitta rätt och för att logga sina träningspass.

Från Defy Mini känner vi igen Social Graph och Activity Graph, två funktioner som håller koll på vilka personer du har mest kontakt med och vilka appar och funktioner du använder mest. Sedan anpassas delar av startskärmen genom att de mest använda ikonerna blir större.

I ett pressmeddelande skriver Motorola att Defy Pro enbart ska säljas av den kanadensiska operatören Rogers. Men även om Motorola gärna tar fram modeller exklusivvt för olika operatörer så är det även vanligt att man ganska snart efteråt lanserar varianter på dessa som säljs på den vanliga marknaden.