Nya produkter snart ute

Motorola + Lenovo: Köpet är klart

Motorola går nu från att vara Google-ägda till att vara Lenovo-ägda, men ytterst få andra saker förändras.

Publicerad Uppdaterad

Det var för snart ett år sedan som Google berättade att man sålt Motorola till kinesiska Lenovo efter bara ungefär två år som ägare. Nu är affären genomförd i sin helhet och från och med nu är Motorola ett helägt dotterbolag till Lenovo. I köpet vars prislapp stannar på cirka 2,91 miljarder dollar (ca 21,4 miljarder kronor) ingår varumärket Motorola och nuvarande samt framtida produkter. Motorolas patent stannar dock hos Google och det var något många tror var huvudorsaken till Googles köp av Motorola 2012. Lenovo får dock en licens för att använda dessa patent.

När vi tidigare i år tog en titt på Lenovos nya telefonlanseringar under IFA-mässan i Berlin såg vi flera telefoner med liknande formspråk som de Motorola gör och förhoppningen hos Lenovo är troligen att varumärket Motorola ska öppna dörrarna till den amerikanska marknaden.

Motorola själva säger att inte mycket kommer att förändras, vilket innebär att de ska fortsätta leverera telefoner med en ren Google-upplevelse, att de lovar att leverera uppdateringar snabbt och att huvudkontoret blir kvar i Chicago.

Motorola har flera intressanta produkter på väg ut. Motorola Moto 360 är företagets smarta klocka som redan finns till försäljning i USA (men även kommer till Sverige) och inom kort kommer även Motorola-tillverkade Nexus 6 som vi snart hoppas kunna testa.