Motorolas nya Facebook- och Myspace-telefon

Motorola har släppt en ny mobil med fokus på sociala tjänster som Facebook och Myspace. Carma heter den chattvänliga tangentbords-mobilen, som nästan blir som en liten avrundad kvadrat när den skjuts ihop.

Publicerad Uppdaterad

Trots tangentbordet är målgruppen för den här luren alltså inte alls några business-användare som vill ha kontoret på fickan. Applikationerna för Facebook och Myspace är nåbara direkt från startskärmen.

Med Facebook-applikationen kan man bland annat lägga upp bilder och video till sin status, och förstås se och kommentera vad ens vänner skriver att de har för sig. Myspace-applikationen är enligt Motorola en kanal för att hålla sin Myspace-sida uppdaterad även via mobilen.

Det finns också ett inbyggt chattprogram som stödjer AIM, Yahoo messenger och Windows Live messenger. Dock lär man inte kunna installera extra program efteråt, eftersom telefonen kör ett eget Motorola-system, och inte något smart mobilsystem med stöd för tredjeparts-program.

Kameran i telefonen är en enklare 2-megapixelkamera, med videoinspelning (15 fps) och fotolampa. Telefonen har också 3,5-millimeters hörlurskontakt och musikspelare.

Carma är en 3G-telefon med inbyggd GPS. Till en början kommer den bara säljas av AT&T i USA i nästa vecka, och inget är sagt om telefonen ska komma hit till Europa.

Typ: 3G-mobil med sociala tjänster

Mått: 64 x 88 x 17,9 mm

Vikt: 141 gram

Säljstart: 28 juli 2009