Annons

Färsk rapport avslöjar

Mycket få Homepod-högtalare för leverans i december

Den som väntar på någonting gott får återigen vänta alldeles för länge.

Apples kommande AI-högtalare Homepod ska släppas till försäljning i december. Men om man får tro en rapport från Nikkei Asian Review, så är det ett kraftigt begränsat antal högtalare som kan levereras innan årsskiftet.

Publicerad Uppdaterad

Apple ligger redan långt efter både Amazon och Google på AI-högtalarsidan. Den kommande enheten Homepod är förvisso mer fokuserad på bra ljud än på styrning av det smarta hemmet, men ska trots det konkurrera med såväl Amazons Echo-produkter liksom Google Home. Apple avslöjade i samband med sin utvecklarkonferens WWDC att man skulle släppa Homepod i december. Men det kan bli i mycket blygsam omfattning, om man får tro färska uppgifter analytikern Arthur Liao som Nikkei Asian Review nu publicerat. 

Bara en halvmiljon enheter redo

Det är enligt Liao tillverkaren Inventec Appliances – som bland annat ligger bakom Apples Airpods – som fått uppdraget att tillverka Homepod. Och man kommer inte att ha fler än 500 000 enheter redo för leverans innan årsskiftet. Inventec Appliances vd David Ho ska ha sagt till en grupp analytiker att man hoppas på att kunna förbättra tillgången på högtalaren till 2018. Varken Apple eller Inventec Appliances har dock uttalat sig om saken, sedan uppgifterna kommit ut. 

Källa