Rykte om Google-investering i LG Display

Nästa Pixel-telefon kan få böjd OLED-skärm

LG Display uppvaktas för fullt av Google, som sägs vilja investera motsvarande 8 miljarder kronor i företaget.

Enligt källor till sydkoreanska Electronic Times ska Google ha erbjudit sig att investera motsvarande 8 miljarder kronor i skärmtillverkaren LG Display. Detta primärt för att säkra tillgången på OLED-paneler till nästa Pixel-telefon.

Publicerad Uppdaterad

Allt fler telefontillverkare satsar på böjda OLED-skärmar och allt mer pekar nu på att även Google har liknande planer för en kommande Pixel-telefon. Sökjätten ska nämligen ha erbjudit LG:s dotterbolag inom skärmtillverkning, LG Display, en investering på motsvarande 8 miljarder kronor. Med största sannolikhet handlar det hela om att Google vill säkra tillgången på just OLED-skärmar för nästa generation Pixel-telefoner. 

Har ej accepterat ännu
Men saken är ännu långt ifrån klar. LG överväger erbjudandet, men har varken sagt bu eller bä i nuläget. Det finns emellertid inte särskilt många andra lösningar för Google, då Samsung knappast lär ha kapacitet att tillgodose behovet, eftersom man nyligen skrivit avtal med Apple om skärmpaneler till Iphone 8. Japan Display, som är den sista möjliga utvägen, har dock tidigare konstaterat att man inte är redo att börja producera OLED-skärmar förrän tidigast 2018. 
Varken LG eller Google har ännu kommenterat uppgifterna. 

Källa