Ingen NES för Windows Phone 7

NES-emulator stoppas från Marketplace

En hemmasnickrad Nintendo-emulator har nu portats till Windows Phone 7-plattformen. Men räkna inte med att den dyker upp i Marketplace.

Publicerad:

3 jan 2011 - 15:52

Uppdaterad:

3 jan 2011 - 15:52

En hemmagjord och open source-baserad emulator för klassiska Nintendo 8-bitarsspel till Windows Phone 7 är under utveckling och ett videoklipp på Super Mario Bros 3 som körs med emulatorn har lagts ut på Youtube av utvecklaren. Men Microsoft ger applikationen kalla handen och har låtit meddela skaparen att NES-emulatorn inte kommer få släppas på Marketplace. För att få Microsoft att ändra sig bedriver skaparen av emulatorn därför en YouTube-kampanj där man kan visa sitt stöd genom att lägga en kommentar i kanalen.

En del kvar att göra

Än så länge tycks det dock finnas en del kvar att göra på emulatorn. Enligt skaparen ligger antalet bilder per sekund på mellan 10-20 på Windows Phone 7-telefonen Samsung Focus. Koden är alltså långt ifrån optimerad, med tanke på att spelen gick att köra med högre framerate på den snart 28 år gamla NES-konsolen.

NES-emulatorer finns sedan tidigare att hämta hem både i Android Market och i Apples App Store, vilket möjliggör spelandet av gamla klassiker som Mario och Zelda, Track & Field, med flera.

.

.

 

.