Annons

Första telefonen med Android 4.2

Nexus 4 by LG har lanserats

Efter veckor av rykten - här är Nexus 4 by LG.

Efter otaliga rykten och spekulationer - nu har Nexus 4 by LG visats upp, världens första telefon med Android 4.2.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått ett år sedan Samsung visade upp sin Galaxy Nexus. Under den senaste tiden har det kokat av rykten om uppföljaren på forum och tekniksajter världen över. 

Google hade tidigare planerat att visa upp den nya Nexus-telefonen på ett pressevent i New York i dag måndag 29 oktober, men på grund av det svåra oväder som dragit in över staden var man tvungen att ställa in presskonferensen

Förhandsryktena visade sig stämma

Nu är väntan över för alla Nexus-fans. På måndagen annonserade operatören Tre att man börjat ta förhandsbeställningar på Nexus 4 by LG. När man granskar specifikationerna i LG:s pressmeddelande visar sig  många av förhandsryktena om Nexus 4 by LG har varit sanna.

Enheten är utrustad med en fyrkärnig Snapdragon S4 Pro-processor och en skärm av typen True HD IPS på 4,7 tum. Skärmupplösningen är på 1280x768 pixlar, vilket innebär en pixeldensitet på 320ppi. Framsidan på telefonen skyddas av reptåligt Corning Gorilla Glass 2- glas

Nexus 4 har 2 Gbyte i RAM-minne - vilket verkar ha blivit en ny branschstandard för toppmodeller - och ett lagringsminne ligger på 16Gbyte.

När det gäller kamerauppsättningen finner vi en huvudkamera på 8 megapixlar med autofokus och LED-blixt på baksidan, och en videosamtalskamera på 1,3 megapixlar på enhetens framsida.

Ett intressant tillskott i fråga om funktioner är att mobiltelefonens batteri ska gå att ladda trådlöst.

Nya finesser i Android 4.2

Nexus 4 by LG är den första telefonen med senaste Android 4.2, som bland annat ska bjuda bättre kameragränssnitt, nya finesser i Gmail, en anslutningsswitch direkt i notifieringslisten och stöd för widgets på låsskärmen.

Telenonen stödjer NFC, bluetooth (oklart vilken version, men vi återkommer), wifi-dual (wi-fi med dubbla antenner), och Slimport. Enligt LG uppgår taltiden till 870 minuter och stanbytiden ska vara 390 timmar. Nexus 4 klarar mobildata i hastigheter upp till 32 Mbit/s och är alltså inte utrustad med LTE-teknik.

Än så länge är det bara operatören Tre som har gått ut med prisuppgifter för Nexus 4 by LG. Deras kontantpriset för enheten ligger på 4 595 kronor. Mobil.se återkommer när vi har mer information om ett rekommenderat butikspris och lanseringsdatum.

Källa:

LG (My Newsdesk)

Nexus 4 by LG

Skärm: 4,7-tums WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768)

Storlek: 133,9 x 68,7 x 9,1mm

Vikt: 139g

System-chip: Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor med 1.5GHz Quad-Core Krait CPU:er

Operativsystem: Android 4.2, Jelly Bean

Nätverk: 3G (WCDMA), HSPA+

Skärm: 4,7-tums WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768)

Minne: 8GB / 16GB (16GB-versionen gäller för Norden)

RAM: 2GB

Kamera: huvudkamera på 8MP, videosamtalskamera på 1,3MP HD

Batteri: 2,100mAh Li-Polymer (inbyggt) / Samtalstid: 15,3 timmar / 

Standby: 390 timmar

Övrigt: Trådlös laddning, NFC