Fler funktioner

Nexus Q stoppas - ska förbättras

Efter önskemål om fler funktioner har Google bestämt sig för att skjuta upp säljstarten.

Publicerad:

1 aug 2012 - 11:42

Uppdaterad:

1 aug 2012 - 11:42

Även om Google beskrev den uppkopplade mediaspelaren Nexus Q som "hackable" när den lanserades så har man kanske insett att vanliga användare inte vill vara bereoende av vilka funktioner som ett antal entusiaster väljer att förse spelaren med, utöver de relativt få funktioner som Google stoppat in från början.

Bara det faktum att den har Android 4.0 som operativsystem innebär att den skulle kunna användas till betydligt mer än att spela upp ljud och rörliga bilder via bildskärmar och högtalare som den ansluts till. Att man dessutom var begränsad till ljud och filmer som hämtades från Googles tjänster bidrog också till att Nexus Q kändes begränsad, särskilt i förhållande till sitt pris på 300 dollar, motsvarande cirka 2200 kronor.

Nu har Google meddelat att man lyssnat på synpunkter från de första användarna av spelaren, som delades ut på utvecklarkonferensen Google I/O, och därför skjuter man på säljstarten till vanliga konsumenter "för att göra den ännu bättre".

Nexus Q har bara gått att förbeställa från den amerikanska delen av Google Play  och de som hunnit göra det kommer nu att få gratisexemplar av spelaren i sitt ursprungliga utförande. 

.

.

 

.