Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Styrs från Android-enheter

Nexus Q strömmar media från molnet

Google har lanserat ytterligare en produkt i Nexus-serien. Nexus Q styrs från en telefon eller platta med Android och kan strömma musik och video till högtalare och bildskärmar.

Publicerad:

28 jun 2012 - 10:38

Uppdaterad:

28 jun 2012 - 10:38

Den uppkopplade, klotformade spelaren ska kunna spela upp innehåll som hämtas från Youtube eller Google Music i högtalare och bildskärmar som den är koplad till. Man kan välja om det bara är från de egna Android-enheter som man ska kunna välja vad som spelas eller om man ska ställa Q i gäst-läge och låta andra enheter i närheten påverka spellistorna.

För att styra spelaren behöver man installera en speciell Q-app men sedan sker styrningen genom att man använder telefonen eller plattan som en sorfs fjärrkontroll där man i Youtube- och Music-appen anger vad man vill lyssna på för att få Q att på egen hand ladda ner samma innehålll från Googles servrar.

Baserat på vad vi lyckats från fram om Q verkar det alltså som att man inte utan vidare kan spela upp ljud eller rörliga bilder som man har lagrat i telefonminnet utan det måste laddas upp till någon av tjänsterna för att kunna spelas via Q.

Q har fått ett pris på 300 dollar, motsvarar cirka 2200 kronor, och ska beställas via Google Play av amerikanska köpare med beräknad leverans i juli.

Nexus Q är utrustad med Wlan  (802.11 a/b/g/n) och en ethernet-kontakt, även bluetooth och stöd för NFC har byggts in i spelaren. För anslutning till olika typer av bildskärmar och högtalare finns kontakter för micro-HDMI för video, samt S/PDIF och banan-kontakter för ljud.

Google har även försett Nexus Q med en micro-usb för "service och support". Under presentationen användes dessutom uttryck som "hackable". Att spelaren dessutom har Android 4.0 som system, ett ram-minne på 1 gigabyte och ett lagringsminne på 16 gigabyte gör den till en Android-enhet utan egen skärm. Så man kan utgå från att de funktioner som spelaren har nu vid lanseringen lär utökas på mer eller mindre officiella sätt.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!