Tonvis med nya rykten

NFC och trådlös laddning i Iphone 6

Det fullkomligen regnar Iphone 6-rykten just nu. En speciell trådlös laddning, NFC, ny blixt och flera skärmalternativ är dagens skörd.

Publicerad Uppdaterad

Nu är det alltså officiellt att Iphone 6 presenteras den nionde september, eventuellt tillsammans med Iwatch. Det verkar ha blivit startskottet för en flodvåg av nya rykten kring Apples senaste telefon, så nu kör vi.

NFC
Oavsett vad Apple har sagt tidigare så sägs det att NFC blir en av de riktigt stora funktionerna i Iphone 6 (och eventuellt även i Iwatch, vilket kan bli intressant). Eller snarare, det betalningssystem som Apple kommer att lansera den nionde september, där NFC är en del av lösningen, kommer att vara den stora grejen.

Undrar om Apple toklåser funktionen till just sitt system och betalningar, eller om Bluetooth-parning och befintliga betalsystem kan få vara med och leka?

Olika skärmalternativ
Inom ryktesbubblan just nu är det mer eller mindre konsensus att 5,5 tumsmodellen av Iphone 6 inte kommer att visas den nionde, utan först senare. Modellen med 4,7 tum stor skärm kommer däremot att levereras i några olika alternativ för skärmen, närmare bestämt en lite billigare glasmodell och en lite dyrare safirglasmodell.

”Unik trådlös laddning”
Vi snodde mest titeln från lite mer sensationslystna utlandsmedier, men det låter ju helt klart intressant, eller hur?

Både Iphone 6 och Iwatch sägs få trådlös laddning inbyggt, fast på ett lite annorlunda sätt helt klart. Istället för att ha en separat enhet för trådlös laddning, som ökar på tjockleken på enheten, ska komponenterna i Iphone 6 vara en slags flerfunktionslösning. Enligt källan ska exempelvis högtalaren och NFC-delen även fungera som mottagare för den trådlösa laddningen, vilket gör att tekniken kan implementeras utan att göra enheten tjockare.

Samma teknik skulle då även användas för att ge Iwatch trådlös laddning.

Ny blixt Oavsett om kameralinsen kommer att sticka ut eller ej på Iphone 6 verkar det som att den kommer att paras ihop med en bättre fotolampa. True Tone Flash ska det hela kallas och går i korthet ut på att knöka in två till fyra fotolampor i samma runda hål som äldre modeller hade, till skillnad från den avlånga historia med två fotolampor som används i dagens Iphone 5S.