"500 miljoner NFC-mobiler"

NFC-version av HTC Sensation väntas

HTC har ännu inte hoppat på NFC-tåget men ska göra det senare i år. En modell som liknar den nyligen lanserade Sensation uppges vara först ut.

Publicerad Uppdaterad

HTC har ännu inte lanserat någon telefon med stöd för NFC på de amerikanska eller europeiska marknaderna. Någon tvekan om att tekniken, som bland annat kan användas för mobila betalningar, är värd att satsa på verkar inte finnas hos den taiwanesiska tillverkaren.

Vid den nyligen genomförda Uplinq-konferensen i San Diego uttalade sig HTC-chefen Peter Chou om framtiden för NFC och förutspådde att det skulle finnas 500 miljoner NFC-telefoner inom fyra år. Enligt en källa inom HTC som Phonearena.com varit i kontakt med ska HTC släppa sin första NFC-telefon i USA under november och att det kommer vara en "uppgraderad Sensation".

När det gäller den europeiska marknaden har HTC sagt att man kommer lansera en NFC-telefon "under året". I praktiken betyder det att vi även i Europa lär få se en NFC-telefon från HTC senast under november, eftersom mobiltillverkarna som regel vill få ut årets sista modeller i tid inför julhandeln.

Om man tänker göra på samma sätt som Samsung planerat med Galaxy S2, det vill säga presentera en ny version av samma telefon som uppgraderats med NFC, är oklart. Det kan även tänkas att man lanserar en ny modell, men den kommer i så fall att ha stora likheter med Sensation.