Förvirrande

"Ångra skicka" till Gmail

Googles som är något av en standardtjänst för e-mejl på webben får en uppgradering från kusinen Inbox for Gmail på Android.

Publicerad Uppdaterad

Lite smått förvirradende blir det när Google släpper en funktion på olika mejltjänster vid olika tidpunkter. "Ångra skicka" kom först till Gmail Labs, ett prova-på-område för funktioner som kan komma till tjänsten. För en månad sedan kom tjänsten till Inbox for Gmail till Android. När funktionen kommer till Gmail för Android är okänt, men med detta släppet till webbvarianten så tror vi inte att användare av den etablerade tjänsten kommer att behöva vänta alltför länge.

"Ångra skicka" är en väldigt behändig funktion som gör det möjligt att ångra en sändning efter att man klickat på knappen "Ångra Skicka". Om du använder tjänsten på engelska kallas funktionen Undo Send. Råkar du nu skicka ett mejl till Googles support istället för nära och kära kan du alltså bespara dig en del ångest. Funktionen ger användare fyra olika tidsramar för att ångra ett skick; 5, 10, 20 och 30 sekunder är de alternativen man har. För att aktivera funktionen går man in i inställningar och Allmänt. En liten bit ner står det "Ångra skicka" eller motsvarande beroende på vilket språk du använder.

Källa