Budgetmodell

Nokia 2 läckt i sin helhet

Tack vare Evleaks har vi nu ordentlig bild och specar på budgetmodellen Nokia 2.

Publicerad Uppdaterad

Efter Nokia 8 verkar det som om HMD Global tänker göra något riktigt billigt, med tanke på läckorna kring Nokia 2. Härom veckan dök den upp certifierad av den amerikanska myndigheten FCC, och nu har Evan Blass, även känd som Evleaks, lagt ut bild och specifikationer på telefonen.

Det främsta dragplåstret i telefonen är det extrastora 4000 mAh-batteriet. I övrigt sägs den få 5-tumsskärm med upplösningen 1280 x 720 pixel och ett av Qualcomms billigaste och långsammaste chipset Snapdragon 212. Valet av chipset är intressant då HMD Globals tidigare billigaste modell Nokia 3 hade ett chipset från Mediatek. Den modellen fick Android 7.1.1 senare än de andra modellerna från HMD Global, och det sägs att Mediatek är långsamma med att bistå med det som behövs för systemuppdateringar till deras chipset. Eftersom en av HMD Globals försäljningsargument ska vara just snabba systemuppdateringar kan det vara så att man bestämt sig för att undvika Mediatek i framtiden.

En annan detalj är att telefonen har virtuella knappar på skärmen, i stället för under som de andra Nokiamobilerna har. Nokia 3 hade ingen knappbelysning på dessa knappar, vilket inte var helt lyckat.

Med tanke på att denna mobil ser ut att bli ännu billigare, och ha ännu lägre prestanda (batteriet undantaget) än Nokia 3 är det inte säkert att vi får se den i vår del av världen. Fokus för HMD Global med Nokia 2 lär snarare vara den indiska marknaden.

Källa