Får batteri på hela 4 100 mAh

Nokia 2 nu offentliggjord

HMD Global har nu till slut offentliggjort sin nya budgettelefon Nokia 2. Och det som framför allt står ut är enhetens batteri, som har en kapacitet på hela 4 100 mAh.

Publicerad Uppdaterad

Den som är ute efter en smartphone med riktigt rejäl batterikapacitet bör hålla ögonen på Nokia 2 framöver. Efter att telefonen nu offentliggjorts av HMD Global – som sedan en tid tillbaka äger rättigheterna till varumärket Nokia för telefoner – så är det nämligen batteriet som imponerar mest. I övrigt handlar det om en budget-enhet med ganska mediokra komponenter. Just det lär dock bidra till att de där 4 100 milliamperetimmarna räcker rätt långt, enligt HMD upp till två dygn. 

Släpps i november

Telefonen kommer att släppas i mitten av november och får ett Europris på motsvarande 825 kronor. För de pengarna får man en enhet med 5-tumsskärm, Snapdragon 212-chipp, bakkamera på 8 megapixlar , 1 GB arbetsminne och 8 GB lagringsutrymme. Telefonen kommer till en början att levereras med Android Nougat installerat, men en uppgradering till Android Oreo är att vänta. 

Källa