Annons

Leder globalt

Nokia dominerar bland Windowstelefonerna

Finska Nokia gjorde en helomvändning till Windows Phone, ett drag som gjort dem till den ledande tillverkaren med systemet.

Publicerad Uppdaterad

Nokia var störst en gång i tiden och Symbian var ett av de mest använda systemen bland mobiltelefoner. Efter att en hel del vatten runnit under broarna har Nokia petats från förstaplatsen och numera satsar de enbart på Windows Phone när det gäller mer avancerade mobiler.

Windows Phone har i sin tur kanske inte vuxit så snabbt som Microsoft hoppats på, något de vill ändra på i höst i och med lanseringen av Windows Phone 8. Men av de tillverkare som släppt lurar med Microsofts befintliga smartphone-system, vem är det egentligen som är störst?

Trots att Nokia var ganska sena in på Windowsmarknaden visar en ny undersökning att det går riktigt bra för dem på plattformen. Undersökningen från Localytics visar att Nokias marknadsandel bland Windowstelefoner globalt ligger på hela 59 %, med HTC som näst bäst med fjuttiga 21 %. Siffrorna för USA-marknaden ser lite annorlunda ut, med HTC på förstaplatsen med 36 % och Nokia på 32 % av Windows Phone-marknaden.