Nya uppgifter

Nokia EOS: PureView med Windows Phone

Nokia planerar att släppa en PureView Windows Phone-telefon under 2013. Det skriver den amerikanska sajten The Verge.

Publicerad Uppdaterad

Nokia 808 PureView väckte stor uppmärksamhet när den visades upp Mobile World Congress 2012. Hela konceptet med Symbian-telefonen är att den har en kamera som kan ta bilder i 38 megapixel.

"De första bilderna jag tar med Nokia 808 Pureview är inga bilder att skryta med. När jag fått koll på inställningarna däremot blir resultatet ett helt annat.", skrev Mobils Erik Mörner i sin recension av kameratelefonen.

Det har länge ryktats om att Nokia håller på att utveckla PureView-telefon med Windows Phone som operativsystem. Nu hävdar The Verge att Nokia kommer att släppa en just en sådan telefon under 2013. Luren ska enligt källor vara utrustad med liknande kamerateknik som den vi finner hos Nokia 808 PureView.

Kodnamn Nokia EOS

The Verge erfar att enheten har fått kodnamnet Nokia EOS, och ha en kropp tillverkad i aluminium istället för polykarbonat, som nuvarande toppmodellen Nokia Lumia 920 och Nokia Lumia 820.

Sajten skriver också att Nokia planerar att släppa en uppföljare till Lumia 920 (även denna tillverkad i aluminium) samt en billigare Lumia-modell tidigt sommaren 2013.