Väntas komma i slutet av maj

Nokia ska släppa ny kameravärsting

Nokia har förnyar avtalen med Carl Zeiss och har nu gått ut med att man ska lansera en ny kameramobil i slutet av månaden.

Publicerad:

3 maj 2012 - 09:53

Uppdaterad:

3 maj 2012 - 09:53

Teknikpressen slog nästan knut på sig själv när Nokia presenterade sin Nokia 808 PureView på Mobile World Congress 2012 i Barcelona i februari.

Mobils chefredaktör Jonas Ryberg blev så exalterad över presentandamonstret från Nokia - som kombinerar 41 megapixlar med en lins från Carl Zeiss - att han bröt av stolsryggen på sin stol under presskonferensen.

Nu har Nokia precis annonserat att man förnyat samarbetet med Carl Zeiss, och lovar dessutom att man kommer att lansera en ny prestandamobil i slutet av maj.

Nokia har ännu inte gått ut med några detaljer om den nya telefonen, men enligt Reuters ska modellen vara "top-of-the-range".

Det var många som undrade varför Nokia valde  Symbian som plattform för Nokia 808 PureView när modellen lanserades i februari. Nokia har tidigare sagt  att man ska  implementera PureView-tekniken i kommande Windows-telefoner, men har samtidigt varit mycket vaga kring varför Windows inte valdes i första hand, skriver norska sajten amobil.no.

Nu vill vi veta om denna nya kameravärsting från Nokia kommer att få lika uppseendeväckande specifikationer som Nokia PureView 808 - och vilket operativsystem som körs på telefonen.

Mobil återkommer till ämnet när vi vet mer om den kommande Nokia-telefonen.

.

.

 

.